14. 4. 2016

auto

Přestože bezpilotní letadla už existují, samořízená auta ještě donedávna patřila spíše k technologiím budoucnosti. Společnost nuTonomy však nyní oznámila, že hodlá ještě v tomto roce spustit v Singapuru první samočinně řízenou taxislužbu. Taxi bez řidiče si zákazník objedná svým mobilním telefonem, sdělí mu cíl cesty, nastoupí a automobil jej sám zaveze až do cílové destinace.

Řada automobilek se snaží o vývoj takovýchto samo jezdících automobilů již nějakou dobu, problémem ale zůstává software, který taková vozidla potřebují. Google, který pracuje na podobném projektu, narazil právě na absenci programu, který by spolehlivě sbíral a vyhodnocoval data z automobilových senzorů a říkal jim tak, co mají dělat. Společnost nuTonomy však věří, že právě jejich software je lepší než všechny ostatní a přesně tohle dokáže.

Nezbývá tedy než čekat, zda se jim opravdu podaří uvést automobily na trh a posunout tak svět moderních technologií zase o kousek dál.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram